Beveg deg mye!

Når kroppen er aktiv, så skjer det forskjellige ting. Det er flere ting du kanskje er klar over, men det er mye annet som skjer, som du kanskje ikke er klar over. Grunnen til at det blir oppfordret til å være så aktiv som mulig i hverdagen, er fordi det styrker kroppen. Hvis du for eksempel øker aktivitetsnivået, så vil du merke at du får bedre kondisjon og at du blir sterkere over tid. Dette vil gjøre hverdagen din lettere og du bruker da mindre energi, som gir krefter til å gjøre andre ting. Det påvirker også din mentale helse. Humøret blir bedre og du vil kunne takle dårlige dager lettere.

Hva som skjer

Når du deltar i fysisk aktivitet, så vil du merke at kroppen jobber hardt for å hjelpe til. Hjertet vil øke slagene for å gi blodet mer oksygen til musklene. Hjernen fungerer bedre og nye hjerneceller blir dannet. Lungene vil trenge mer oksygen, så det får deg til å puste raskere til du når maksimum lungekapasitet. Og musklene vil trenge mer energi.

Etter lengre tid, så vil du merke at du selv blir sterkere og du føler deg bedre.

Fordeler

Den største og viktigste fordelen er at du “utsetter” aldringsprossesen. En blir mer funksjonsdyktig og selvhjulpen. Vi vet at innen 2050, så vil det være dobbelt så mange gamle som det er nå.

En gjør seg også bedre utrystet til å unngå sykdommer som feber, forskjølelse, hoste, diabetes, osv…

Det vil også hjelpe med motoriske bevegelser, som er veldig viktig. Motoriske bevegelser kan deles inn i 2 grupper, grovmotorikk og finmotorikk. Grovmotorikk vil si store bevegelser som de store musklene er involvert i. Det kan for eksempel være å springe, sykle, gå og hoppe. Finmotorikk er da det motsatte som små bevegelser som involverer små muskler. For eksempel når vi skriver, pusler, legger perler osv.. Vi har for eksempel mange små muskler i ansiktet vårt som hjelper til med å koordinere avstand og se små hindringer. Ved å trene aktivt, så vil disse motoriske bevegelsene bli bedre, noe som vil hjelpe til i hverdagen. Det kan være at du får til mer på jobben, at du ikke føler deg så trøtt og sliter etter en arbeidsdag eller at humøret er mye bedre.

Det er mange i dag som har muligheten til å bevege seg mer. Hvis man ser på det med et større perspektiv, så vil det at du beveger deg mer føre til en enklere hverdag for alle som er rundt deg. Hvordan det? Humøret ditt vil påvirke andre, og din energi og styrke, vil påvirke det du klarer å gjøre på jobben. Ved å være fysisk aktiv, så vil dette kun føre til positivie ting.