Styrke eller utholdenhet?

Dette er spørsmålet mange av oss stiller oss når vi skal begynne å trene. Hva bør vi egentlig trene av styrke eller utholdenhet? Som aktiv mosjonist mener jeg at en bør trene begge deler, men det kommer altså an på hva du vil bli god på. Vil du løpe langt og raskt, må du selvfølgelig trene løping. Løping vil styrke hjertet ditt og gi deg klare fordeler i hverdagens kjas og mas. Vil du bli sterk og legge på deg muskler må du nok prioritere styrketrening. Selv om du velger styrke eller kondisjon, vil du oppleve store helsemessige fordeler med begge treningsformer.

Utholdenhetstrening i friluft

Dersom du velger å gå for styrketrening vil du også raskt finne ut at det finnes utallige treningsmetoder og treningsteorier som alle mener de vil gi deg best resultater. Du finner også treningsmetoder som kombinerer styrke og utholdenhet. Disse metodene er ideelle for å bedre den fysiske formen og endre kroppsformen vår. Kanskje sliter du også med pusting gjennom nesen? Da kan en kombinasjon av styrke og utholdenhetstrening og neseplastikk være en løsning for å få akkurat det fysiske utseende og den helsen du ønsker deg. Når alt kommer til alt, uansett hvor mange treningsformer en googler seg frem til, er all trening god trening. En trenger altså ikke all verdens treningsprogram og utstyr for å få trent godt nok. Det holder med en smule fantasi, og godt pågangsmot.

Treningen din kan gjennomføres hvor som helst, når som helst. Har du en tett timeplan gjelder det å utnytte samtlige ledige stunder for å få gjennomført treningsøktene. Heldigvis finnes all verdens treningsredskap som du kan bruke i boligen eller i pausen på jobb for å få unnagjort styrke eller utholdenhetsøkten din. Løpeøktene kan være lettere å gjennomføre da du bare trenger ett par joggesko. Kanskje du trenger noe mer utstyr for å ta en god styrkeøkt, men denne økten kan jo tas mens du venter på at maten stekes ferdig i ovnen.

Ta treningsøkten hjemme

Spørsmålet om hvor mye en trenger å trene dukker ofte opp blant mennesker som vil forbedre sin fysiske form. Det finnes mange meninger i treningsverdenen om hvor mye en må trene for å oppnå en god helsemessig gevinst. Forskning forteller oss at voksne bør sette av 150 minutter hver uke med moderat trening. Dette er ikke mye tid. Sett derfor av den nødvendige tiden du trenger for å ta vare på kroppen din.