Hoppe tau igjen?

Et hoppetau kan brukes på de merkeligste steder. I fergekø, i skogen, på kjøkkenet. Kanskje ikke i kø på butikken, akkurat, og i alle fall ikke i dokø, men kanskje som pauseaktivitet på røykehjørnet? For dem som kjenner at det blir for stor belastning å hoppe tau, kan det anbefales å hoppe på en trampoline i stedet. Det er jo veldig mange som har trampoline nå til dags. Barn pleier bli begeistret om noen voksne eller ungdommer vil være med ut på trampolina! Er den stor nok blir det også plass til å ha med et hoppetau!

På nettavisen var det i 2013 en sak om å hoppe tau. Den er riktignok veldig fokusert på kalorier og hvordan man utvikler musklene utseende, men den har noen forslag til hvordan man kan variere tauhoppingen. I artikkelen Hopping er supertrening foreslås det både dobbelthopp, plankehopp og hinkehopp. Besøk nettavisen for å se detaljer om opplegget, men vær obs på at det viktigste er hvordan du opplever treningen, for det finnes ingen oppskrift som passer for alle.

Ettersom tauhopping er en aktivitet der du også bruker armene, kan det være vanskelig om du har skulderproblemer. Da kan det å hoppe strikk være et godt alternativ. Kanskje får du med deg noen, eller kanskje du må bruke det gode gamle trikset med å ha to stoler å ha strikket rundt. Plutselig dukker det opp minner fra barneårene om ulike måter å hoppe strikk på. Finn noen å mimre med, så har du noen å dele både gode og mindre gode minner med!

God hopping!