Idretter med racket forlenger livet!

Det er få som kanskje har tenkt over det, men intensiv trening som tennis, badminton eller squash kan faktisk forlenge livet ditt betraktelig. Hemmeligheten bak dette er rett og slett den høye intensiteten det fører med seg å trene med en racket. Dette innebærer mye løping, korte spurter og bruk av hele kroppen samtidig. Nyere forskning har kommet frem til disse interessante fakta. Selvfølgelig kan annen trening, som svømming eller løping også forlenge livet. De aller fleste typer sport har god effekt på helsen, og det aller viktigste er uansett å trene regelmessig. For å trene ofte, er det også grunnleggende at du finner en treningsform som passer deg. Driver du med fotball, så betyr altså ikke disse nye forskningsresultatene at du bør slutte med dette.

Hvordan kan man leve et langt liv?

Da snakker vi ikke bare om et langt liv, men det bør også oppleves som et godt og spennende liv. Det er her dine interesser kommer inn. Ikke start med å spille tennis bare fordi forskningen sier at dette har en veldig bra livsforlengende effekt. Start heller med det som interesserer deg, ellers kan du være sikker på at du kommer til å gi opp etter en uke! Slutt å røyke, drikke alkohol, spis sunt og rør deg hver dag. Finn en hobby som gir deg glede, og slik er du langt på vei til å leve lengre. Dersom du verken røyker eller drikker for mye, da er det kosthold og mosjon som gjelder.

For å oppnå en livsforlengende effekt så bør du altså satse på trening med høy intensitet. Dette kan være så mangt, og man kan lett legge opp til et slikt treningsopplegg hjemme i egen stue. Her trengs det kun noen vekter og et godt treningsopplegg. Mat har helt sikkert en stor virkning på hvor lenge vi holder oss sunne, slanke og friske. Hvor ofte har du ikke sett svært gamle og magre personer? Det er faktisk sunnere å ha for lite enn for mye fett på kroppen. Men her skal man ikke overdrive, dette kan føre til det motsatte av det du ønsker; nemlig spiseforstyrrelser. Slike plager kan nemlig ta livet av deg lenge før tiden.

Lev livet og vær glad!

Hvor ofte har du ikke hørt uttrykket “En god latter forlenger livet”? Det er mye sant i gamle, gode sitater. Svært få som lever i depresjon blir så veldig gamle. Det finnes derimot mange som både røyker og drikker, men som banner og ler. Disse kan godt komme opp i en god alder! Dersom du ønsker å endre på din grå hverdag, kan det å invitere venner til en fest være akkurat det du trenger. Hos partyking kan du finne morsomme ideer og kostymer som kan gjøre festen din uforglemmelig. Det er viktig å bevare sitt unge sinn til tross for at du blir gamlere. Dette kan man lettest oppnå gjennom å ha mange venner og et god sosialt liv. Men man skal velge sine venner med omhu, for noen kan faktisk ha motvirkende effekt. Derfor bør du samtidig søke gleden inne i deg selv, og sette pris på det livet byr på. Ikke ta noe for gitt!