Den berømte dørstokkmila

Det er noe med det å komme seg i gang. Klarer du å forestille deg hvor godt det kommer til å bli å være fysisk aktiv? Det kan være vanskelig å fremkalle den gode herlige treningsfølelsen. Særlig hvis man har opplevd blodsmak, ubeskrivelig tyngdefølelse, leddverk og hodepine i forbindelse med bevegelsesrelaterte aktiviteter. Har du prøvd å roe ned tempoet? Varigheten? Kortere tid, lettere, men oftere…

‘Vi løper som gale’ er tittelen på en kronikk i Dagsavisen. Statsviter Marit Figenschou skriver at folk generelt ikke er i god nok kontakt med seg selv. Ofte går vi “på akkord med” det vi egentlig har behov for. Hun fremhever også viktigheten av at helsesystemet tar både kropp og sinn i betraktning når det gjelder å snakke om og behandle sykdommer.

Fysioterapaut og høgskolelektor Bårdsen, også referert til i en tidligere artikkel, mener at vi ofte har for enkle svar på kompliserte spørsmål. Hun er intervjuet i fagtidsskriftet Fysioterapeuten og sier at mange mener at depresjon, angst og overvekt kan man trene bort. Vi vet egentlig alle at det ikke er så enkelt. Hun fremhever viktigheten av å være i bevegelse på en måte som gir hvile fra uro i sinnet.