Trening + helse = sant?

I avisa Nordlys i 2015 kunne vi lese en tankevekkende artikkel som satte spørsmålategn ved likhetstegnet mellom trening og helse. Media har hatt, og har fortsatt, mye fokus på trening som veien med stor V. Fysioterapeut og unoversitetslektor Åse Bårdsen publiserte sammen med fysioterapeut og professor Eline Thornquist fagartikkelen Må vi trene for å ha god helse? i legetidsskriftet.

Journalist Jostein Larsen Østring intervjuet overfornevnte Åse Bårdsen om dette temaet. Hun fremhever at det ikke er en helsefare å ha noen ekstra kilo, hvis man er i bevegelse i hverdagen. Det viktigste er å kjenne etter hva man har behov for. Hun tar et eksempel med at det pleier være godt å reise seg etter å ha sittet stille lenge. Variasjon trenger vi. Har du ikke vært i bevegelse som gir deg høy puls på en stund, så pass på å få opp pulsen, sier hun. De aktivitetene som vi liker og faktisk gleder oss over er de eneste bærekraftige, ettersom det er de kan bli del av en livsstil.

Så hvis du stresser med at du ikke får trent så mye som du ønsker: kanskje er det tid for å revurdere hva du egentlig trenger.