Hoppetau er den nye dillen

Det fins mange måter å komme i form på, noen mer populære enn andre. Men løping, fotball, sykling og styrketrening er ikke for alle. En gåtur med hunden kan være vel og bra, men man får ikke like lett opp intensiteten som man trenger for at det skal ha en effekt.

Det å gå er selvsagt en fin måte å komme i form på, men for mange er det litt for mye styr. Kanskje jobber du hjemmefra eller vil ha en rask effekt, da skal du kanskje vurdere hoppetau. Dersom man følger de sosiale media vil man finne motivasjon under emneknaggene skipping eller cuerda!

Vi skal se på sporter som man kan forbrenne opptil 800 kalorier per time.

Hvorfor hoppetau er populært

Det er flere ting til at hoppetau er populært:

  • Et hoppetau er en billig investering
  • Rask og effektiv trening
  • Morsomt og sosialt
  • Kan lære seg forskjellige triks
  • Rask læringskurve
  • Skånsom trening

Skal vi forstå skipperne eller de som hopper tau, så vil disse punktene garantert havne høyt oppe på lista. For hoppetau er noe alle kan mestre. Man får i gang pulsen med en gang og svetten vil renne etter kort tid. Man bestemmer selv intensitet og belastning. Noen legger på vekter på anklene for å øke motstanden. Andre elsker å utføre nye rutiner med hoppetauet.

Andre treningsformer

Padelsport

Et helt annet spill som har fått oppmerksomhet er Padel. Dette er et racket spill for fire personer. Man spiller på en liten tennisbane med spesiallagde racketer og padelsko i forskjellige farger. Adidas er et merke som har masse spennende utstyr til denne sporten, samt Nike, Asics og Babolat. Spillet er ganske enkelt og for dem som har erfaring med squash er ikke overgangen stor. Man kan bruke plexi-glasset som medspiller og gi ballen en uventet bane.

Roing

Det er ikke alle som har en robåt eller et vann å ro på, men en romaskin fins på de fleste treningsstudio. Dette er også en treningsform som skaper stor forbrenningen. En time med intensiv roing vil styrke musklene og fjerne overflødig fett. En av grunnene til forbrenningen er aktivisering av hele kroppen. Alle muskelgruppene jobber på høygir for å flytte båten framover.

Man vil fort komme over terskel når man trener roing, så det er ikke sikkert man klarer 5 minutter engang. Derfor må man finne nivået sitt og bli vant til øvelsen. Når man kommer dit, vil tiden vise om man kan dra nytte av romaskinen.

Langrenn

Det er en grunn til at mange benytter seg av ski på vinteren. Det er en av de beste treningsformene for å holde fettprosenten lav. Man vil kjenne at man setter i gang alle musklene for framdrift og selv i en utforbakke vil man trene lårmuskulatur og mage. Det er bare å glede seg til snøen laver ned for da har du treningsformer for hele året.