Hvordan velge riktig treningsklær

Ønsker du deg en sprek og sunn kropp? Der er mange treningsformer å velge blant, f.eks. kondisjonstrening, vekter, yoga, pilates, utetrening og innetrening. Skal du trene i den gamle treningsbuksen og den utsvetta overdelen? Det hadde vært kjekt med nye treningsklær. Vi skal her fortelle hvordan du velger riktige treningsklær, hvordan du vasker det, og hvilke treningsmerker som er populære. I dag blir de fleste tekstiler for trening produsert med syntetisk fiber, dvs. teknisk kvalitet som har elastiske egenskaper for økt bevegelsesfrihet og komfort. I tillegg har materialet god evne til å transportere og absorbere fuktighet vekk fra kroppen slik at du ikke føles klam og våt. Sjenerende svettemerker på tøyet unngår du også. Bomull bør du holde deg unna, det suger til seg svette og plagget blir tungt og vil klistre seg til kroppen. Kjøp skikkelige treningsklær og joggesko som puster godt og holder deg i riktig temperatur. Funksjonelle treningsklær gir mye bedre treningsopplevelse, og det er heller ikke et minus at de ser bra ut.

Hvordan vaske treningstøy?

Skal du vaske svett treningstøy? Svettelukt har en tendens til å sette seg fast og bli vondere i polyester og andre syntetiske fiber. Vi skal her komme med gode råd angående det å vaske treningstøy og få vekk denne svettelukten. Viktig er det å følge vaskeanvisningen som følger med plagget. Vask ikke plagget over 40 grader, unngå maksimal sentrifugering og bruk av tørketromler. Får du vond sur lukt i treningsklærne dine kan det komme av at du har vasket på for lav temperatur over lang tid, og smusset har fått tid til å bygge seg opp. Det kan du løse med å ta en vask på 60 grader en gang inni mellom, og selvfølgelig på eget ansvar. Skal du vaske så anbefales det å bruke et vaskemiddel uten enzymer som er spesielt egnet for treningstøy. Når du kommer fra trening skal du helst vaske treningstøyet så fort som mulig og unngå at det ligger vått i bagen din eller skittentøyskurven. Etter vask så henger du rett opp til tørk, helst ute i frisk luft dersom det er mulig.

Trendy og funksjonelle treningsklær

Skal du kjøpe treningsklær? Treningsklær er sesongbasert som alle andre klær. Treningstøy er high fashion for tiden. Nå skal «alle» gå i myke og komfortable treningsklær. Athleisure er en trend hvor klær som er designet for trening og andre aktiviteter blir brukt i ikke-sportslige sammenhenger. Typiske slike plagg er joggebukser, yogabukser og tights som ser ut som gymtøy, men som karakteriseres som moteriktige. Treningsklær er på vei ut av helsestudioet for å ta en større del av hverdagsgarderoben. Bare se på treningstightsen, den har blitt et populært moteplagg og det samme med de store hettegenserne med logoer fra de klassiske sportsmerkene ser du både på byen og i kontorlandskapene. Det å velge riktig Fritidsklær og treningsklær er alfa og omega. Det er viktig å finne klær som har de rette egenskapene for den aktiviteten du skal holde på med. Skal du f.eks. ut og sykle, er det godt å ha treningstøy med god bevegelighet og gode pusteegenskaper.