Bli venn med skogen

I en stressende og travel hverdag kan det være utrolig deilig å koble av i skog og mark. Noen kan også være nervøs for å ta turen ut, dersom de ikke er godt kjent eller føler seg utrygg i skogen. For mange kan det virke som en helt ny, men spennende verden og de fleste som kommer seg ut, blir positivt overrasket. Naturen har mye å by på og kan kan gi mange positive helseeffekter både fysisk og psykisk.

Det er ikke alle som ønsker å tilbringe ettermiddagen i et treningsstudio, eller kanskje de ikke har mulighet på grunn av barn eller andre ansvar. En tur ut i naturen kan bidra til å skape utrolig mye glede for små og store og kan hjelpe deg å balansere en ellers stressende hverdag.

Hold familien samlet

Foreldre vet at barn ofte er veldig nysgjerrige. Skogen kan være ny og spennende for de minste, det er mange nye lyder og mye spennende å utforske. Da er det godt å vite at du som forelder kan føle deg trygg på hvor barnet ditt befinner seg, og at det finnes hjelpemidler som GPS-klokke fra eStore som kan hjelpe dere å raskt finne tilbake til hverandre dersom dere skulle være uheldig å komme fra hverandre.

Joggetur i skogen

Jogging i skogen har mange fordeler sammenlignet med både løping på asfalt eller tredemølle. Jogging i skogen stiller ekstra krav til deg som løper. Det ulendte terrenget krever ekstra fokus og konsentrasjon for å unngå overtråkk eller andre skader. Men gevinsten er desto større og løping i det ulendte terrenget bidrar i stor grad til å styrke finmotorikk, øye-fot koordinasjon, kjernemuskulatur spesielt i ankler. Du ender opp med en helt annen styrke i beina enn det du ville fått dersom du løp samme distanse på flatmark.

Som med all annen trening er det viktig å trives slik at motivasjonen for å fortsette ikke forsvinner. Mobiltelefonen er nyttig å ha med på løpeturen for å høre på musikk eller som en ekstra sikkerhet. Sportsarmbånd er en funksjonell løsning som enkelt hjelper deg å navigere på mobilen når du er på farten i skogen.

Skogen venter, ta med deg selv og noen du er glad i og nyt den vakre naturen rundt deg.