Intervalltrening med hoppetau

Det er ingen hemmelighet at vi elsker hoppetau som treningsmetode – det krever lite utstyr, og lite plass og er samtidig svært god trening som de fleste kan mestre.

Hva er Høyintensiv Intervall Trening (HIIT)

Du har sikkert hørt om intervalltrening og at det kan være en effektiv måte å trene seg opp på, men det er ikke sikkert du kjenner til konseptet HIIT. Til forskjell fra vanlig intervalltrening fokuseres det her på enda høyere puls i kortere perioder for å oppnå maksimal effekt innen kortest mulig tid. HIIT har mange fordeler når det kommer til å bygge opp formen, og har langt bedre effekt på fettforbrenning enn lengre økter.

Dersom man har en pulsklokke kan man se på pulsmålingen for å måle omtrent hvor mye man skal presse seg selv i intervallene. Hvis man skal presse seg skikkelig kan man gå opp til 85 % av makspuls, for en frisk voksen person er dette rundt 160 slag i minuttet. Deretter kan man gå ned til rundt 55 %, rundt 101 slag i minuttet. For å holde motivasjonen oppe i tøffe treningsøkter kan man høre sin favorittmusikk på bluetooth hodetelefoner for å komme i riktig modus.

Om målet er optimal fettforbrenning bør man ta sikte på å holde de høyintensive bolkene rundt 130 slag i minuttet.

Det finnes mange fordeler med å trene intervalltrening med hoppetau. Skaderisikoen er lav, og det er også bedre til å bygge styrke og muskler enn løping. Dersom man sliter med å løpe på grunn av kne- eller ryggsmerter, er hoppetau definitivt noe man bør prøve ut.