Hvilke muskelgrupper bruker du på stasjonær sykkel?

Det å sykle er en av de beste treningsformene som finnes og dessuten er det gøy å sykle! Her er det ikke bare kondisen du får trent, slik mange tror, men også flere viktige muskelgrupper. Sykling, enten det er på en vanlig sykkel, eller det er snakk om en stasjonær sykkel på et treningsstudio, har en mye større treningseffekt på flere muskelgrupper enn folk flest er klar over.

Trenger du skikkelig treningstøy får du treningstøy fra aimn.no som gjør treningsøkten din enda mer givende og enkel å gjennomføre. I denne korte artikkelen skal vi se på de seks viktigste muskelgruppene du får trent effektivt når du sykler.

1. Setemusklene dine

Du tenker kanskje at å bare sitte på setet ikke trener setemusklene dine, men da tar du feil. Veksler du mellom å sitte og stå, får du best mulig effekt her.

2. Leggmusklene dine

Uavhengig om du står, sitter eller sykler foroverlent, trener du opp leggmusklene dine ved sykling.

3. De fremre lårmusklene

Du kjenner det sikkert godt i de fremre lårmusklene etter en skikkelig sykkeløkt. Det er denne muskelgruppen som får den største belastningen og beste treningen når du sykler.

4. Ryggmusklene dine

Ryggmusklene dine blir faktisk også godt trent når du sykler. Det er imidlertid viktig at du har en god holdning når du sykler så du ikke belaster ryggraden for mye.

5. Magemusklene dine

Spesielt når du sykler sittende i oppoverbakker, trener du også magemusklene godt.

6. Biceps og triceps-musklene

Disse muskelgruppene sitter i armene og holder sykkelstyret samtidig som de sørger for at du har en god holdning når du sykler. Veksle på bevegelsene i resten av kroppen for å oppnå maksimal effekt.

Det er altså mange muskelgrupper du får trent ved hjelp av effektiv sykkeltrening og mange mener at denne typen trening er mye gøyere enn for eksempel det å løpe.

Lykke til med treningen!