Trening gjør godt for hele kroppen

Det er ingen hemmelighet at fysisk aktivitet er en av de aller viktigste tingene vi kan gjøre for å forbedre vår helse, forlenge livet og generelt føle oss bedre. Det du kanskje ikke vet er alle de positive effektene regelmessig fysisk aktivitet har på ulike deler av kroppen? I denne artikkelen går vi igjennom noen av de mest overraskende områdene i kroppen hvor fysisk aktivitet og trening gir fordeler.

Kondisjonstrening – intervaller og langkjøring

Dersom man ønsker bedre kondis må man trene slik at hjertet må jobbe hardere over en gitt tidsperiode. Dette kan man gjøre enten ved intervalltrening eller med langkjøring. Førstnevnte er ofte mer krevende, men gir mer utbytte på kortere tid. Langkjøring er også en flott måte å trene kondisjon på, og gjør man det ute i naturen får man mye frisk luft og terapi.

Selv om fysisk aktivitet både i form av styrketrening og kondisjonstrening vil gi deg bedre hud, hår og negler må man passe på å gi disse ekstra god pleie. Når man trener så svetter man mer enn normalt og det fører til at kroppen skiller ut stoffer via svetten. Derfor er det viktig å passe på at man vasker både hår og ansikt med skånsomme produkter. Dersom man bruker produkter som er for sterke kan det i verste fall føre til at man mister hår raskere. Hårtap er noe som de aller fleste menn, og mange kvinner, opplever i løpet av livet. Det er nok mer normalt enn man tror. Selv om man er flink til å ta vare på håret med gode og skånsomme pleieprodukter er det ikke alltid at dette hjelper. For mange er hårtapet genetisk og kan derfor ikke unngås kun ved hjelp av kosmetisk pleie. Et alternativ som gir svært gode resultater er hårtransplantasjon. Denne teknologien har kommet svært langt i løpet av de siste årene og har i dag blitt både lett tilgjengelig og lavt priset. Resultatene man kan oppnå hos klinikker som nordichair.com taler for seg selv. Dersom du er bekymret for at du kommer til å miste hår er det lurt å ta kontakt med en klinikk så tidlig som mulig.

Styrketrening – muskelmasse og forbrenning

Styrketrening er en av de aller viktigste formene for trening vi kan gjøre. Det er utrolig mange fordeler forbundet med denne typen trening. Når vi trener styrke og spiser sunn mat vil kroppen bygge muskelmasse. Denne massen hjelper kroppen å opprettholde en høyere hvileforbrenning samt forebygger benskjørhet og andre sykdommer.

Man trenger ikke å bli kroppsbygger for å nyte de utallige fordelene med styrketrening. Selv hobbymosjonister vil oppleve mange fordeler med å følge et styrkeprogram.

Den høyere hvileforbrenningen man får som et resultat av økt muskelmasse vil hjelpe deg å holde de plagsomme ekstra kiloene borte, og man kan nyte maten man spiser med god samvittighet så lenge man holder seg aktiv.